Nieuwe datum griepvaccinatie:

Nieuwe datum griepvaccinatie:

EEN GEDENKWAARDIGE GRIEPVACCINATIE

Zaterdag was het weer de jaarlijkse griepvaccinatie in de huisartsenpraktijk, normaal gesproken een gezellige gebeurtenis, een soort dorpsuitje.

Dit jaar echter was alles anders. Het geheel moest coronaproef zijn en dat betekende nogal wat. Er was de bekende cocktail van griepvaccins en voor de mensen geboren tussen 1941 en 1947 ook een pneumococcenvaccin.

Helaas was het langverwachte coronavaccin er nog niet bij. Om de hele campagne goed te laten verlopen was er een looplijn uitgezet met zelfs een uitlooptent voor het aantrekken van de jassen .De anders zo gezellige happening werd hierdoor wat minder knus, ook door de afstand die men in acht moest nemen. Maar men werd wel tijdens de hele route begeleid door lieftallige dames, die de weg wezen, zo nodig mondkapjes uitdeelden, de formulieren innamen, prikken uitdeelden met de dokters en de mensen ook weer uitgeleide deden. Er kwamen meer dan negenhonderd gegadigden. Alom was er tevredenheid over de gang van zaken .Griepvaccin en Pneumovax waren maximaal per praktijkgrootte ingekocht. Helaas was er onvoldoende Pneumovax. De nieuwe datum voor hen die zaterdag niet konden en nog geen griepvaccinatie hebben gehad is: maandag 19 oktober a.s. van 17.15 tot 17.45 uur. De pneumococcenvaccins zijn nabesteld en daarvoor wordt een nieuwe datum gepland zodra ze binnen zijn.

 

 

foto’s en verslag Ton Trompert.