ERM CITY

ERM CITY


Het is een bedrijvig gebeuren in ons dorp. Ze zijn druk bezig met het leggen van de kabels. Even dacht ik dat ze mijn huis voorbij zouden gaan. Je weet het maar nooit. Ik ging al op tijd richting de fysio.

Toen ik terug kwam was mijn oprit gebarricadeerd. Met een beetje hulp kon ik soepeltjes met Rollie, mijn rollator,  over de kabels. Zoals mij met de paplepel is in gegoten bood ik de mannen koffie aan. Dat wilden ze maar al te graag. Zo gezegd zo gedaan. Ook nog broodjes met gebakken ei misschien? Nee, dat was niet nodig. Hij keek een beetje of ik abacadabra praatte. Mijn moeder had altijd alle werklui aan tafel als die daar in de buurt aan het werk waren. Ja ook broodjes met gebakken ei. Zelfs de postbode kwam 1 keer per week bij ons lunchen. Goed voorbeeld doet goed volgen. Ik neem aan dat heel Erm ze van koffie of iets dergelijks heeft voorzien. Dat is redelijk dorps toch ? Het wordt in ieder geval erg op prijs gesteld. En kan geheel Corona proof.
De dorpskoerier viel ook weer op de mat. Het dorpsbudget mag weer worden besteed. Vier projecten. Een AED is altijd een goed idee. Project Groenbeheer. Mooie kleurige bermen, ik houd ervan. Dacht ik toch altijd dat ze van de gemeente de bermen maaiden.
Houd Erm en Achterste Erm schoon! Eigenlijk is het aan iedereen om je afval op te ruimen. Schijnbaar gebeurt dat niet. Of niet goed genoeg. Al die klusjes mannen en vrouwen zorgen er voor dat er lekker bespaard kan worden. Ons landelijke Erm wordt nog mooier dan mooi.
Dan hebben we nog de snelheidsbepaling in ons dorp. De Hoek maakt zich zorgen. Laat ik daar wonen ! Ik zou zeggen , verkeersdrempels. Kunnen we het mooi de helft van onze bewoners lastig maken. Ook de boeren blij ! Politie controle, top. Zien we die ook eens!!
Volgens mij zijn ze net bezig om ” rondweg” Sleen weer van 60 naar 80 km te brengen.
Het enige wat mensen echt tegenhoudt om snoeihard door het dorp te scheuren zijn flitspalen, volgens mij dan.  Ik maak me soms ook zorgen hoor. Over hoe kinderen de weg op rijden, zo maar oversteken of op van die lage dingen door de straat racen, bijna niet zichtbaar als je met je auto achteruit rijdt. Dus het is zeker uit kijken geblazen. Je wil het niet op je geweten hebben. Denk dat we gered worden door de politiek. Die is van plan de snelheid in dorpen maximaal 30 km te maken.
Misschien tot die tijd dan maar mooie bloembakken her en der en van die digitale snelheidsmeters, is er in ieder geval iets wat naar je lacht! Wie gaat daar niet voor!!