In één dag een nieuw viaduct!

In één dag een nieuw viaduct!
 
 
Knooppunt Emmen-West heeft in één dag een compleet nieuw viaduct gekregen. Het imposante bouwwerk is gebouwd in de bouwput van het knooppunt.
 

Vanmorgen heeft aannemer Van Spijker Infrabouw het nieuwe viaduct ‘Klinkmolen 2’ naar zijn nieuwe plek gereden. Het viaduct is 51 meter lang, 17 meter breed en 1380 ton zwaar en komt naast het bestaande viaduct ‘Klinkmolen 1’ te liggen. Speciale voertuigen en kranen hebben het viaduct op de betonnen pijlers (steunpunten) gehesen.  
Bij knooppunt Emmen-West sluit de N34 aan op de Rondweg Emmen (N391). In opdracht van de provincie Drenthe bouwt Van Spijker Infrabouw een nieuw knooppunt met ongelijkvloerse kruisingen door de bouw van onder meer een fly-over. Daarnaast wordt dit deel van de N34 verdubbeld met 2 rijstroken per rijrichting. Hierdoor verbetert de verkeersveiligheid, doorstroming en bereikbaarheid. De oude Ermerweg richting Noord Barge krijgt ook een nieuwe ligging. De weg gaat onder de N34 door en dan over de oprit vanaf de rondweg. De planning is dat het werk eind 2021 klaar is.