Schoolproject Crescendo gaat door

Schoolproject Crescendo gaat door

Ook al liggen alle repetities van muziekvereniging Crescendo nu even stil, toch gaat de muziek door. “Want gelukkig kan het schoolproject ‘Orkest in de klas’ nog wel doorgaan”, volgens muziekvereniging Crescendo. Afgelopen vrijdag is een nieuwe groep kinderen enthousiast begonnen op een echt instrument wat ze te leen krijgen van Crescendo.

Dit instrument mag ook mee naar huis. Elke vrijdagmiddag gaat het dan weer mee naar school zodat het daar uit de koffer mag om daar met de andere kinderen uit groep 6 en muziekmeester Pieter, de beginselen van muziek maken te beleven.

De muziekbeleving staat voorop. De vorige groep heeft eind oktober hun instrument weer in moeten leveren. Gelukkig is er een heel aantal kinderen die gebruik wil maken van de mogelijkheid om een proefles te krijgen op een opnieuw zelf gekozen instrument. Dit is dan buiten schooltijd en deze les wordt gegeven door een vakdocent van dat instrument. Als zij besluiten om door te gaan worden ze lid van Crescendo en zullen ze al snel mee mogen spelen met onze ‘Opmaatjes’. Het opstap-orkest van onze vereniging in samenwerking met Excelsior Oosterhesselen.

Inmiddels niet meer weg te denken van de Sleense scholen; ‘Orkest in de klas’. We hopen dat ook deze groep 6 veel fijne muziekuurtjes met elkaar mogen beleven. (sleenweb)