Afscheid van een bijzondere organiste

Afscheid van een bijzondere organiste

Zomaar op zondagochtend nam Bep Arentze na 44 jaar afscheid als organiste van de kerk in Sleen. Helaas kon ze dat slechts doen in bijzijn van maximaal 30 kerkbezoekers. Het was haar gegund geweest als de kerk bomvol gezeten had, want zij verdient een “groot” afscheid.

Collega-organist Jouke Hordijk sprak haar toe. Een andere collega-organist, Etty Ottens, overhandigde een prachtig boeket bloemen.

bep arentse 3.png

Het woord “trouwe” dienst wordt heel snel in de mond genomen; maar dit is op Bep meer dan volledig van toepassing. Want Bep was er “altijd”. Als iemand een organist nodig had, werd Bep gebeld en als ze kón kwam ze altijd. Maakte niet uit waar dit was. In de hele regio begeleidde ze kerkdiensten, of dit nu op zondag was, zaterdagavond of in de week; Bep kwam.

Zo mocht ik zelf al bijna 20 jaar de weeksluiting op zaterdagavond in Het Ellertsveld in Schoonoord verzorgen. Altijd had ik een trouwe metgezel: Bep. Samen genoten we van de intieme sfeer met de ongeveer 10 bezoekers in de Faberzaal in Het Ellertsveld. Het samen zingen en de gesprekken met de bewoners.

Trouw moet blijken, is een gevleugelde uitdrukking. Nou, Bep: jouw trouw is gebleken. 44 jaren lang. Onze hartelijke dank daarvoor.

Verslag en foto’s: Luuk Houkes

13 december 2020 SleenWeb