Dag van de mensenrechten

Dag van de mensenrechten

Schrijfmarathon Amnesty International.

Datum: Donderdag 10 december Tijd 14.30 – 17.30 uur Locatie Ons Centrum

Brieven veranderen mensenlevens en helpen onrecht de wereld uit. Daarom organiseert Amnesty International elk jaar in december de Schrijfmarathon “Write for Rights” / “Schrijf voor mensenrechten”

Ieder jaar schrijven duizenden mensen op 10 december brieven tegen onrecht en versturen mensen vanuit alle hoeken van de wereld brieven en petities richting ministers en presidenten om hen te vragen een einde te maken aan mensenrechtenschendingen. De mensen van wie de rechten niet gerespecteerd worden, ontvangen dan weer duizenden solidariteitsboodschappen en steunkaartjes. Bijna 6 miljoen brieven, kaartjes en handtekeningen leverde dat vorig jaar wereldwijd op. Vanuit Nederland werden meer dan 330.00 kaarten en brieven verstuurd. Alle records van eerder werden weggeblazen: hoe meer brieven, hoe groter de druk op de autoriteiten om het onrecht aan te pakken of het ongedaan te maken. Daarom willen we ook in Sleen een schrijfactie organiseren: op de dag van de mensenrechten!

Voorbeeldbrieven en -kaarten liggen vanaf 15.00 uur klaar. Schrijft u mee?

Het zou onszelf, uw partner, uw kind treffen: dat u, wij, hij, zij niet mag geloven, voelen, ervaren, zeggen wat diep van binnen leeft. Zoiets is toch ondenkbaar.

We hopen u te kunnen begroeten. Welkom!

Ds. Jitse Scheffer