Nieuwe busdienstregeling voor Erm vanaf 3 januari

Nieuwe busdienstregeling voor Erm vanaf 3 januari

Op zondag 3 januari start de nieuwe busdienstregeling van Qbuzz in Groningen en Drenthe. De grootste wijzigingen vinden plaats in de stad Groningen en in en rondom Emmen. Een overzicht met alle wijzigingen is beschikbaar op de website van Qbuzz. 

Minder bussen op lijnen met tijdelijk minder reizigers 
Op veel lijnen blijven vooralsnog minder bussen rijden vanwege de daling in het aantal reizigers door de coronamaatregelen. Bijvoorbeeld naar Groningen rijden minder bussen omdat er minder studenten zijn die fysiek onderwijs krijgen. 
Nieuwe lijnen rondom Emmen
Ook in en rond Emmen wijzigen van veel buslijnen de routes en de bediening van haltes. Bijvoorbeeld lijn 21, maar ook Q-link 12 vervalt en wordt vervangen door een andere lijn.
Wijzigingen Erm-Sleen 
Lijn 21 komt niet meer over Erm
Vanaf 3 januari zal lijn 21 komende vanaf Assen / Schoonoord de N381 opgaan naar Emmen. Daardoor wordt de reis Assen – Emmen 10 minuten sneller. Hier hebben veel mensen langs deze route en passagiers tussen Assen en Emmen voordeel bij. 
Erm krijgt een nieuwe buslijn
Door Erm gaat lijn 29 rijden. Deze rijdt de route Emmen – N381/Frieslandweg – Noord-Sleen – Sleen – Erm – N34 – N381/Frieslandweg – Emmen. In de spitsuren rijdt deze elke 30 minuten. In de daluren en ‘s weekends een keer per uur. Gezien het zeer beperkt aantal passagiers in de avond rijdt lijn 29 na 19.30 uur niet. Maar Erm blijft bereikbaar met de hubtaxi. Meer informatie is te vinden op www.hubtaxi.nl. Of bekijk de digitale folder
Overstappen van lijn 21 op lijn 29
Bij Noord-Sleen is er de mogelijkheid om vanaf lijn 21 uit Assen over te stappen op lijn 29 naar Erm. Vanaf Erm naar Assen gaat via Emmen, halte Frieslandweg of de Weerdingerstraat. 
Een reisadvies vanaf 4 januari is nu al opvraagbaar via de website van Qbuzz: www.qbuzz.nl/gd.  

Foto: buslijn 21 (OV-bureau Groningen-Drenthe