VERBAASD

VERBAASD

Ik weet niet hoe het u vergaat maar regelmatig val ik van de ene in de andere verbazing. Ten eerste is daar nu de mondkapjes plicht in openbare gebouwen. Hoe je er ook over denkt, geen probleem.

Maar de boete die je krijgt wanneer je het niet draagt is buiten proportie. Wat ook opvalt is dat mensen met mondkap op toch dichterbij elkaar staan. Ben ook benieuwd hoe dat gaat met de handhaving. Was toevallig getuige van een heerschap die ontzettend boos werd op een jong meisje (handhaving) in verband met een parkeerbon. Hij ging flink los, heb alleen het laatste stuk mee gekregen.  Het meisje was zo verstandig zich stil te houden en afstand te nemen. Licht ontvlambaar is het nieuwe normaal.
Black Friday, ook zo’n  succes. Mensen massaal op de been om hun slag te slaan. Dat had je van tevoren kunnen zien aankomen lijkt mij. Waarschijnlijk  zijn ze in Den Haag slimmer. Nu zitten we met de gebakken Corona peren. Als dat niet zo is wordt het tijd om ons achter de oren te krabben.
Over dat zwart is ook het laatste woord nog niet gezegd. Ik verdoe nog wel eens wat tijd op social media. Niet normaal wat daar wordt uit gekraamd. Vooral Piet is een hot item. Gaat goed zolang mensen het met elkaar eens zijn. Is dat niet het geval dan maak je borst maar nat. Onze “traditie” staat op het spel. Kinderen zouden inmiddels allang aan een andere piet gewend zijn, volwassenen blijven de discussie aan gaan. Zetten vriendschappen op het spel . Met verbazing sla ik het gade en denk HUH, is dit het nieuwe normaal ?
Natuurlijk kan ik niet aan Maradona voorbij gaan. Grootste voetballer aller tijden. Niet dat ik hem heb gekend. Een heel groot deel van de wereld wel. Het leek of deze “heilige” het bezit was van iedereen. Mensen werden boos omdat ze geen afscheid konden nemen. Pleinen liepen vol, niks Corona proof. Doe even normaal, dacht ik. Arme familie. Die hebben nog wel heel andere dingen met de man beleefd.
De wereld is veranderd. Aan het eind van de maand hopen we Kerst te vieren. Alles straalt liefde en vrede uit. Gezelligheid  alom, lichtjes voor de warme sfeer. Eventjes denk ik :”vroeger was alles anders” . Ging bijna iedereen naar de Kersavond viering of andere Kerstdienst. Ook die traditie is veranderd, geen haan die er naar kraaide!
Ik blijf verbaasd, niets is wat het lijkt.
Tot slot wil ik u allen een gezellig Sinterklaasfeest wensen en een harmonieuze Kerst.
Dat het in ieder geval samen gevierd mag worden.