Schuurwoning (3)

Schuurwoning (3)
 
 
Op Erm.nu volgen we de bouw van de schuurwoning aan de Molenweg door Buursema’s Bouwbedrijf. De woning is een zogenaamde houtskelet woning.  De wanden zijn deze week geplaatst en de verdiepingsvloer. Ook zijn ze begonnen met de dakplaten op het schuurgedeelte. Vandaag zijn de dakplaten op het woongedeelte gelegd en de rest van het schuurgedeelte. Fantastisch om te zien. De enorme dakplaten zijn zo lang, dat ze in één keer de breedte van de woning afdekken. Dat gaat zo enorm snel en in de middag was het dan ook een feit: de hele schuurwoning is al dicht! We dachten dat daarmee ook het hoogste punt bereikt was. Ook de vlag van het bedrijf staat al op de top. Maar dat hoogste punt bleek niet helemaal te kloppen. De dakplaten zijn ruim twintig centimeter dik maar zijn hol van binnen!. Op de platen komt ook nog een isolerende laag van ruim twintig centimeter. Dus de woning wordt nog ruim twintig centimeter hoger! Vervolgens komt er een soortement van turfzakken op de isolatielaag te liggen die worden afgevuld met losse turf en/of compost. En dan kan er gras worden gezaaid op het dak! Wij gaan het allemaal voor u volgen op Erm.nu!