Bosbad: nieuws over het zwemseizoen

Bosbad: nieuws over het zwemseizoen

Het is voor Bosbad Noord-Sleen op dit moment best lastig om het seizoen voor te bereiden en goede informatie te geven. Er is namelijk nog steeds veel onzeker over de komende maanden. “Hou er dus rekening mee dat er nog wat kan veranderen. Zodra er weer meer mag en kan, zal de werkwijze worden aangepast.”

Het nieuwe seizoen gaat van start op zaterdag 1 mei. Met het huidige zwembadprotocol gaat dat als volgt: 

Recreatief zwemmen en groepslessen voor volwassenen zijn op dit moment nog niet toegestaan.
Daarom gaat het zwembad alleen open voor het zwemmen van baantjes en wordt er gekeken of het zwembad sportlessen voor kinderen kan aanbieden (bij genoeg animo) in het water. Houd de site in de gaten voor meer informatie hierover.

Je hoeft voor het banenzwemmen niet te reserveren.
Wel vraagt het Bosbad je bij binnenkomst je gegevens en het tijdstip dat je binnenkomt te noteren. Dit laatste is verplicht, je persoonsgegevens laat je alleen achter als je akkoord bent met dat ze deze gegevens in het geval van een bron- en contact onderzoek verstrekken aan de GGD. Met deze gegevens gaan ze vanzelfsprekend vertrouwelijk om en ze worden maximaal 14 dagen bewaard.

Het Bosbad laat maximaal 30 zwemmers tegelijk toe in het bad (maximaal 6 zwemmers per baan)
De ervaring is dat er niet vaak meer mensen tegelijk aanwezig zijn. Is dat wel zo, dan moet je even wachten tot iemand anders klaar is. Mocht blijken dat er meer animo is voor het banenzwemmen dan anders, en dat er te vaak mensen moeten wachten, dan gaan ze alsnog over op het reserveringssysteem met tijdsblokken.

Je kunt iedere dag banenzwemmen. 
Doordeweeks kun je ‘s ochtends baantjes komen zwemmen tussen 7.00 en 10.00 uur en op maandag-, woensdag- en vrijdagavond tussen 16.30* en 19.30 uur. (*Dit jaar is besloten het avondblok iets langer te maken). Als er weer recreatief gezwommen mag worden blijft dit zo. Er zullen dan ‘s avonds 2 of 3 banen (afhankelijk van de drukte) beschikbaar zijn voor baantjes zwemmen. Let op: op hele warme dagen kun je dan baantjes zwemmen vanaf 17.30 uur.) En op zaterdag en zondag van 10.00 tot 12.00 uur.

Het Bosbad werkt met de bekende maatregelen. 
Verder gelden vergelijkbare maatregelen als vorig jaar: kom niet naar het bad als je klachten hebt, houd voldoende afstand (in het water geldt geen afstandsbeperking, het is echter niet toegestaan elkaar actief op te zoeken of te benaderen), trek thuis je zwemkleding al aan. De douches kunnen niet gebruikt worden en je hebt alleen na het zwemmen de mogelijkheid om je om te kleden. 

Abonnement
Met ingang van maandag, 29 maart, kun je weer een abonnement kopen voor Bosbad Noord-Sleen. Kom je dit jaar weer banenzwemmen? Dan kun je je abonnement met ingang van 1 mei direct gebruiken. 

Recreatief zwemmen en een abonnement
Op dit moment kan nog niet aangegeven worden wanneer recreatief zwemmen weer mogelijk is. We kunnen ons daarom voorstellen dat je nog even wacht met het kopen van een abonnement, als je niet van plan bent om baantjes te gaan zwemmen. Koop je wel een (gezins)abonnement omdat je later in het seizoen recreatief wilt zwemmen, dan doe je dit dus op eigen risico (of omdat je het zwembad sowieso wilt steunen met je abonnement; dat mag natuurlijk altijd!)

We houden er rekening mee dat we dit seizoen in ieder geval, net als vorig jaar, bij het recreatief zwemmen moeten werken met een maximaal aantal bezoekers en dus ook met reserveringen vooraf. Zodra recreatief zwemmen weer is toegestaan, komt het reserveringssysteem weer online en laten we dit weten via de bekende kanalen. 

Alle informatie is te vinden op www.bosbadnoordsleen.nl.

Naar archief