Schuurwoning (7)

Schuurwoning (7)
 Aflevering zeven van de bouw van de Schuurwoning aan de Molenweg. In de vorige aflevering zagen we dat er een boorput werd geslagen van 160 meter diep ten behoeve van de warmtepomp. Begin deze week zijn de werkzaamheden voor het waterdicht maken van de daken afgerond. Dit is gebeurd door er twee waterdichte lagen op te brengen. Vorige week zaterdag is er aan de voorkant van de woning nog een grondwaterput geslagen. Deze is voor het beregenen van het dak en de tuin. Op het dak komen turfzakken te liggen waarop gras wordt gezaaid. Om dit goed te laten groeien komt er een vaste beregeningsinstallatie op het dak. En natuurlijk kan deze bron straks ook dienst doen om de tuin te besproeien. Bij hevige regenbuien wordt het overtollige water van het dak naar de sloot geleid.

Het steekt nogal nauw met het bevestigen van de planken

 

Zo komt de want er uit te zien


Deze week is begonnen met het aanbrengen van de gevelbekleding. Een tijdrovende klus! Want de bekleding bestaat uit onbehandelde ruwhouten eiken planken in drie verschillende breedtes. En ze worden aangebracht in een onregelmatig verband. Het ziet er wel leuk uit maar voor de timmerlieden is het wel puzzelen geblazen en daarom een tijdrovende klus. Op de zuidkant van het dak zijn ook voorzieningen aangebracht om straks de zonnepanelen op te bevestigen. Er komen 32 zonnepanelen op het dak te liggen, deze moeten de woning van stroom voorzien.
 

Bevestigingselementen op het dak voor de zonnepanelen

Alhoewel de woning wel een netstroom aansluiting krijgt omdat de opslag van energie nog een te groot dingetje is. Maar zo kan ook de te veel opgewekte energie weer aan de energiemaatschappij worden terug geleverd.

 

Binnen wordt ook druk gewerkt om de diverse ruimtes af te timmeren. Als alles volgens de planning verloopt worden de kozijnen volgende week geleverd en komen we duidelijk zichtbaar weer een stap verder in de bouw van deze bijzondere schuurwoning. Dat gaan we zien in de volgende aflevering.