Verkiezingen

Verkiezingen
 
 
Woensdag 17 maart zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Voor Erm was het stembureau gevestigd in de nieuwe Pizza & Pasta Bar aan het Oostereind 1 in Erm.
 
 
 
 
 
 

 
Bij binnenkomst eerst de handen ontsmetten en betreden we het stembureau in het nieuwe restaurant. Hier krijgen we als eerste een rood potlood uitgereikt dat we na het stemmen mogen houden. Dan moet men zich eerst legitimeren bij de voorzitter van het stembureau en bij het overhandigen van de stempas wordt de kieslijst uitgereikt. Dat is me even wat! Als je hem helemaal uitrolt past hij maar net in het stemhokje! Maar goed dat we van tevoren wisten welk vakje we rood moesten maken anders was het nog een hele toer. Dan moet het enorme vel weer worden opgevouwen anders past hij niet in de stembus. Alweer een hele toer. We lopen nog even terug naar de voorzitter van het bureau en vragen hoe het met de opkomst lijkt. Zo even na de middag had een kleine dertig procent zijn of haar stem uitgebracht was het antwoord. De stemmen die per post zijn uitgebracht zitten daar nog niet bij. We gaan het later op de avond allemaal beleven hoe de wereld er dan uit ziet. We werpen nog even een blik op het nieuwe restaurant en de mooie keuken achter de enorme ‘eet-bar’. Ja, daar zien we ons in de toekomst nog wel eens zitten. Hopelijk duurt dat niet zo lang meer . . . .