‘Verse melk tap jezelf’ in Broeklanden

‘Verse melk tap jezelf’ in Broeklanden
'Verse melk tap jezelf' in Broeklanden

Sinds een aantal weken heeft de familie Koops bij hun melkveebedrijf aan de Broeklanden 15, tussen Sleen en Benneveld, een eigen melktap als verkooppunt. “Hier verkopen wij heerlijke verse koemelk en andere zelfgemaakte boerenzuivel in diverse smaken”, aldus de familie.

Het gaat bijvoorbeeld om boerenkaas, meerdere smaken zelfgemaakte boerenyoghurt, boerenkwark en vla. 

Kefir
“Een speciale zuivel delicatesse is onze kefir. Kefir is een dik vloeibare koolzuurhoudende melkdrank. De lichtzure en frisse smaak lijkt op die van drinkyoghurt. Kefir heeft een hoge voedingswaarde, is rijk aan probiotica en zorgt voor een betere spijsvertering en gezonde darmflora. We hebben de zelfgemaakte kefir in verschillende seizoensgebonden smaken te koop.”

melktap2.jpg

Naast de toetjes zijn bij Melktap Koops ook witte scharreleieren van een lokale kippenboer en ambachtelijke amandelgries te koop. “Ook verkopen we nog op reservering vlees van onze eigen Black Angus koeien, zowel in pakketten als in de losse verkoop.”

melktap3.jpg

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina: www.facebook.com/melktapkoops.

SleenWeb 03 april 2021