Geen Festival Zoet in Sleen dit jaar

Geen Festival Zoet in Sleen dit jaar

Geen Festival Zoet in Sleen dit jaar

Er is dit jaar geen Festival der Zoete Verleidingen in Sleen. Organisator Anneke Boekee heeft deze beslissing heel lang voor zich uitgeschoven, omdat alles alsmaar zo onzeker blijft. Inmiddels is het juni, en in 3 maanden tijd zo’n omvangrijk evenement organiseren, is volgens Boekee niet haalbaar.

Voor de vergunningaanvraag is een lijvig coronaplan vereist, met alle maatregelen omtrent veiligheid en hygiene. Het handhaven van de 1,5 meterregel is bij de vele workshops, bakdemo’s en de taartenbakwedstrijd echt niet te doen. Laat staan gescheiden routes, gescheiden in- en uitgang en controle op vaccinatiebewijzen en gezondheidsverklaringen.

festival zoet 2018 2.jpg

Anneke Boekee: ”Het festival staat bekend om haar ongedwongen, landelijke sfeertje. Maar ook vanwege het vele vermaak zoals bakdemo’s, taartenbakwedtrijd en workshops. Als dat allemaal niet kan, of als er handhavers moeten gaan rondlopen om overal te controleren op het naleven van de maatregelen, komt dat de sfeer niet ten goede. We kunnen het dan beter uitstellen en er volgend jaar weer een echt feest van maken. Het is jammer, maar het is niet anders”.

Festival Zoet 2019B

Binnenkort is er overleg met de Sleenerhoeve over een nieuwe datum in 2022, in het voorjaar of in de zomer. 

01 juni 2021