MTB-Xtra: mountainbiketochten voor iedereen

MTB-Xtra: mountainbiketochten voor iedereen


MTB-Xtra: mountainbiketochten voor iedereen

Juist voor wat kwetsbare mensen verzorgt MTB-Xtra tegenwoordig mountainbiketochten door de bossen bij Noord-Sleen. Een uniek initiatief voor een unieke doelgroep, namelijk voor werkelijk iedereen. Het valt niet mee wanneer je niet lekker mee kunt komen in onze huidige maatschappij. Legio mensen, jong en minder jong, lopen tegen hun grenzen aan vanwege de druk en prestatiedrang van deze wereld.

Denk aan kinderen of jongeren met autisme of mensen die moeite hebben met het verwerken van een teveel aan prikkels. Plekken waar ze worden begrepen en gehoord zijn er maar weinig, laat staan plaatsen waar ze écht zichzelf kunnen zijn en kunnen ontspannen.

Voor hen is er nu een nieuw, sportief initiatief: MTB-Xtra. Expertise op het gebied van gedragsproblemen, autisme en sociaal-emotionele ontwikkeling wordt hier gecombineerd met passie voor mountainbiken.

Fietstocht door de bossen
Met een beperkt aantal deelnemers wordt op de fiets de bossen bij Noord-Sleen ingegaan. Een tocht zonder tijdsdruk, maar mét respect voor ieders krachten en aandachtspunten. MTB-Xtra is in het bezit van een collectie geschikte fietsen (en helmen) zodat echt iedereen mee kan, ook als je zelf geen mtb bezit.

mountainebike nsleen 2.jpg

Voordat de paden op gegaan wordt, wordt de tijd genomen om elkaar te ontmoeten, wat te nuttigen en de werking van de fiets goed door te nemen. De gedragscode voor onderweg komt ook ter sprake. “We willen crossen, maar blijven wél netjes voor de natuur en voor andere bos-bezoekers.”

Voor, tijdens en na de tocht is er gelegenheid om te praten over alle soorten onderwerpen. De ervaring van de gids op het gebied van gedragsuitdagingen, autisme én mountainbiken komen hier goed van pas.

Doelgroep
“Speciaal voor iedereen”, dus iedereen is welkom. Juist ook die mensen die zich normaal gesproken wat minder snel voor een sportieve activiteit zouden aanmelden. Denk hierbij aan mensen met autisme, een vorm van ADHD/ADD of overgevoelig voor een teveel aan prikkels.

Bij vragen kun je een mailtje sturen naar info@mtbxtra.nl of kijk op www.mtbxtra.nl.

01 juni 2021