Politieberichten mei van Erm en Omstr.

Politieberichten mei van Erm en Omstr.

Ook in de maand mei kwam de politie regelmatig in actie bij diverse incidenten. Ook werden weer vele fraudemeldingen via internet gedaan. Wijkagent Hans Bonhof zette weer de verschillende feiten op een rijtje.

 • Begin mei kwamen er uit het gehele gebied klachten over crossende motoren. De politie zal ook met crossmotoren hier controle op gaan uitoefenen.
 • Op 5 mei ontstond door irritatie een aanrijding op de N34 onder Erm. De bestuurders volgden elkaar naar de carpoolplaats om de zaak uit te vechten. De emoties liepen zo hoog op omdat in één van de auto’s een baby aanwezig was. Ook een ambulance was gewaarschuwd maar uiteindelijk bleek er niets aan de hand.
 • Aan de Wienbargsteeg werd een weideklok ontvreemd vanuit een weideland, waar vee liep. Het gevaar was dat de koeien de weg op zouden kunnen gaan.
 • Op zaterdag 8 mei constateerde een landbouwer in Erm dat er was gecrost op zijn ingezaaide grond. Waarschijnlijk komen die crossers naar Drenthe toe om dit te doen. De motoren worden in busjes (mogelijk met Duits kenteken) hierheen vervoerd.
 • In de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 mei werd er ingebroken in een schuurtje aan de Bommertsweg in Sleen. De aangifte werd via internet gedaan.
 • Op 15 mei kwam vanuit Erm de melding binnen over het crossen van auto’s op een stuk ingezaaid bouwland richting de Delflanden. De landbouwer zit met schade. De politie zal die kant van Erm in de gaten houden wat het crossen aangaat.
 • Op 22 mei werd bij een feestje op het Ermerzand vuurwerk, ter verhoging van de feestvreugde, afgestoken. Niet iedereen vond dat een succes en de afsteker werd gemaand dit niet meer te doen.
 • Op 25 mei kwam de melding binnen dat in Diphoorn een aantal paarden in de modder stonden. De melding werd aan de dierenpolitie doorgegeven.
 • Op 29 mei kwam de melding binnen dat een man op de N34 liep en voor auto’s sprong. Ter plaatse werd een jongeman, die in de war was, in een bosje gevonden. Hij werd uiteindelijk meegenomen naar het bureau en na beoordeling werd hij overgenomen door de ambulance.
 • Op 31 mei werd de politie geroepen bij een ruzie op het Ermerstrand in Erm. Er was wel een handgemeen, maar men liet het daarbij. De man wilde geen aangifte doen maar wel een gesprek met de wijkagent.
 • Op 1 juni werd de politie te hulp geroepen bij een ruzie tussen twee groepen jeugd op het Ermerstrand. De ruzie was over, maar de jeugd had nogal wat afval achter gelaten. De flessen en troep waren natuurlijk niet van hen, maar ze werden toch gemaand de zaak op te ruimen. Dat deden ze netjes.

  Ook deze maand zijn weer een aantal aangiftes van internetfraude gedaan. De aangevers/slachtoffers werden voor bepaalde bedragen opgelicht. De internet aangifte werd via www.politie.nl gedaan. Verder waren er  deze maand best veel politiebemoeienissen met betrekking tot burenruzies, relatieproblemen/ huiselijk geweld,  geluidsoverlast (veel overlast meldingen op het Ermerstrand) of andere overlast en hulpverleningen. Vanwege privacy kunnen deze niet worden genoemd. 
  Bereikbaarheid politie 
  Wijkagent voor het gebied Sleen/Zweeloo (de oude gemeenten Sleen en Zweeloo). U kunt me bereiken via het algemene politienummer 0900-8844 vragen naar de wijkagent Bonhof. (U wordt doorverbonden met mij of men maakt een belbericht voor mij). In noodgevallen altijd 112 bellen (lees dringende zaken). Mijn emailadres is: hans.bonhof@politie.nl Ook ben ik INSTAGRAM te volgen als wijkagent_sleen_zweeloo U kunt altijd anoniem meldingen doen bij 0800-7000 of emailen naar www.meldmisdaadanoniem.nl De politie Drenthe op internet is: www.politie.nl/drenthe/
  J.W.F.Bonhof.