ZONNIG EN BEWOLKT

ZONNIG EN BEWOLKT

Lekker op je eigen terras een stukje schrijven. Ietwat bewolkt maar vooral zonnig. Geniet u er ook zo van? Ik houd van zon en warmte. Lekker buiten zijn, met mijn buur doe ik aan “schuttingtaal”. Zaterdag, de eerste terrasjes dag ging ik met manlief on tour. U wilt niet weten waar we allemaal geweest zijn. Dorpen waar ik het bestaan niet van wist. We hadden het plan onderweg een koffie met te drinken. Op een mooi zonnig terras. Heel soms denken wij dat we alleen op de wereld zijn. U raadt het al, alle terrassen vol. Uiteindelijk zijn we op ons eigen terras beland. Koffie met appeltaart en slagroom. Echt een aanrader. Lekker rustig zonder al die lui die ook zo nodig moeten. In ons landje hangen we van gektes aan elkaar. Volks gekte nummer 1 is toch wel voetbal. Toen ik nog de moeder langs de lijn was had je dat natuurlijk ook al. Zelf werd ik ook regelmatig bevangen door de gekte. Nu loopt het lichtelijk de spui gaten uit.  De club uit Emmen gedegradeerd. Man, man wat een drama. Alle Corona regels werden over de schutting gegooid. De regio kranten hadden voorpagina nieuws. Men wenste elkaar sterkte! Serieus, dacht ik?. Er is niemand dood of iets dergelijks. Het is sport!! Ergens anders in den lande ging men, na een voetbalwedstrijd,  de politie en ME te lijf!. Ze moesten ze ” deur de poten” schieten. Ja, dat zei ik. Het is toch om je dood te schamen. Nu komt het EK. Alles kleurt straks oranje, mensen, dieren, huizen. Het heeft wel wat. En dan volgend jaar het WK in Qatar.  Daar gaan we niet naar kijken toch? Eigenlijk zouden we niet moeten gaan. Ik hoop nog steeds dat er één  voetballer weigert, eentje maar. Die zou dan gehuldigd moeten worden, een grote beker krijgen en door oranje straten toe gejuichd moeten worden. Afijn, het is nog niet zover. Hopelijk vallen er daar niet te veel meer om in Qatar. In een jaar kan er veel gebeuren.
Eigenlijk is het niet de bedoeling om mij op te winden met dit prachtig weer.  Een blik om mij heen doet wonderen. De kleine eekhoorntjes rennen maar zo door de tuin. De natuur is prachtig. In korte tijd is alles veranderd in 50 tinten groen.  Ook mooie bloeiende planten, overal bloemetjes. Het leven rolt lekker door. Ondanks alles.
Onlangs maakte mijn hart een klein vreugde sprongetje.  Nederland heeft zijn tuinen te netjes. Dat is niet goed voor de insecten en ander gespuis. Kijk, dat is nog eens nieuws. Kunnen we eindelijk stoppen met ons mooi, mooier, mooist wat tuin betreft. Daar hebben die beestjes geen boodschap aan. Leggen ze allemaal het loodje is dat ook niet goed voor ons. We zijn elkaar nodig. Mijn tuin weten ze al erg goed te vinden. Bloemetjes en bijtjes en honing, zo is de bal weer rond!
Ik wens u veel geniet momenten. Zonnig en/of bewolkt!