Herman Schepers wint DesemAward

Herman Schepers wint DesemAward

 

Herman Schepers wint DesemAward

Herman Schepers, De Echte Bakker uit het Sleen is de winnaar van de DesemAward in de categorie gevuld desembrood. Het broodje gevuld met spek, lente-ui en oude kaas maakte een geweldige indruk op de keurmeesters.

De keuring vond plaats op woensdag 30 juni in Wageningen.

Smaak en aroma maakt het verschil. De 50 desembroden die ingezonden zijn werden gekeurd door Marco van Scheijndel, technisch adviseur van Puratos en Thijs Koolen, veelvoudig winnaar van de Gouden Schieter. Zij beoordeelden de smaak en aroma van het gevulde desembrood van Roy Schepers 9.

Ook het model en de eeteigenschappen kregen hoge cijfers. Daarmee maakt Schepers het verschil.

Voldoen aan nieuwe warenwet. Roy neemt de felicitaties heel rustig in ontvangst maar van moeder Wemmie begrijpen we dat hij er wel heel veel tijd aan heeft besteed om de goede smaakbalans te vinden. De juiste oude kaas van de kaasboer in het dorp en spek van goede kwaliteit werden zorgvuldig geselecteerd. “Hij heeft er veel mee geoefend en uitgeprobeerd,” aldus Wemmie. “We zijn heel blij dat dit beloond is met een eerste prijs.”

Ook het ongevulde desembrood van Schepers scoorde heel goed. Daar waren de verschillen in de top kleiner en viel hij met slechts enkele honderdsten verschil net naast de prijzen.

Herman Schepers3

Prijsuitreiking De Award is op vrijdag 2 juli uitgereikt aan de familie Schepers. Zij gaan er weer een feest van maken in de winkel waar dit heerlijke prijswinnende desembrood verkrijgbaar is

SleenWeb 

02 juli 2021