ZOMERPRAATJE

ZOMERPRAATJETerwijl ik dit stukje zit te tikken zijn de boeren aan het protesteren en ligt Peter R de Vries te vechten voor zijn leven. Heel Nederland schudt weer op zijn grondvesten. Het Oranje gevoel is aanwezig in deze zaken. Ons voetbal elftal ligt ergens te zonnen aan de blauwe zee. De groten der aarde zijn er zo’ n beetje uit. Wat een treurnis. Ik zelf vind het fantastisch. Hoop dat ze hun lesje hebben geleerd. Een gewone werknemer zou zijn baan op de tocht zien staan maar daar hebben deze gasten geen last van. Behalve de Boer, maar die is ook wel binnen.
Dat is niet het geval voor de andere boeren. Die zien het boerenbestaan naar zijn grootje gaan. Dus hoppa op de tractor en actie voeren!! Natuurlijk zijn er ook al bekeuringen uitgeschreven. Soms kan niets meer netjes in dit land.
Van een heel andere orde is de aanslag op de Vries. Zo loop je over straat en het volgende moment word je neer geschoten. Deze journalist laat behoorlijk van zich horen. Misdaad is op zijn lijf geschreven. De onderste steen boven. Dat wordt niet altijd gewaardeerd. Hij blijft zich verder onverstoorbaar inzetten voor zaken van jaren geleden. Zaken waarbij de moordenaar niet werd gevonden. Het is te hopen dat de dader(s) hard aan gepakt worden. Journalisten moeten hun bewegingsvrijheid behouden. Vooral als ze kritisch zijn.  Tot nu toe weinig zonnigs te vertellen. De zon staat de laatste dagen ook niet echt te schitteren in de lucht.
Nog even dan begint de schoolvakantie. Ook weer fijn. U bent misschien al geweest of heeft uw vakantie nog in het verschiet. Ik zou zeggen, geniet ervan! Ga lekker in uw eigen bubbel. Geen telefoon, televisie, mondkapje. Gewoon je eigen leven. Soms is dat al turbulent genoeg.
Geen mondkapje, ik vind het een feest. Geen televisie, mwah, gaat ook nog wel lukken. Geen telefoon?, daar is werk aan de winkel. Dat wordt afkicken. Op een zonnig strand met een goed boek lukt het vast te minderen. Of gewoon in mijn eigen achtertuin, dat is ook prima.
Kortom, fijne zomermaand!