BiebFabriek weer van start

BiebFabriek weer van start

De BiebFabriek gaat weer van start in de bibliotheek van Sleen. Tijdens de lockdown hebben kinderen die geïnteresseerd zijn in digitale en technische vaardigheden gebruik kunnen maken van het online aanbod van de BiebFabriek. Nu er in de samenleving meer ruimte ontstaat, kunnen kinderen weer samen aan de slag. Vanaf 28 september kunnen kinderen weer in de bibliotheek terecht om zich verder te verdiepen in de digitale en technische wereld.

Stop-motion klei-animatie maken en Knikkerbaan Challenge
De BiebFabriek start dit seizoen met stop-motion klei-animatie maken en Knikkerbaan Challenge.

De activiteiten vinden plaats in Sleen op 28 september van 15.30 tot 16.30 uur en in Coevorden op 29 september van 15.00 tot 16.00 uur. Kinderen moeten zich van tevoren aanmelden voor deze activiteiten. Dit kan via www.biebfabriek.nl/agenda.

De BiebFabriek is dé plek waar kinderen aan de slag kunnen met technische en digitale vaardigheden. Hier leren zij in verschillende activiteiten onder andere over programmeren, hoe je een zaklamp maakt en hoe jouw eigen kunstrobot een echte Picasso kan maken.

Digitale en technische vaardigheden
Digitale en technische vaardigheden zijn in de 21ste eeuw belangrijker dan ooit tevoren. Toch zijn de kennis en ontwikkeling van deze vaardigheden bij iedereen nog lang niet altijd vanzelfsprekend. Met de BiebFabriek wil de bibliotheek de wereld van de techniek en computers op een toegankelijke manier beschikbaar te stellen voor het publiek.

Meer weten over de BiebFabriek? Neem een kijkje op www.biebfabriek.nl.

09 september 2021 Sleenweb