Fietspad Hengstmeerweg wordt opgeknapt

Fietspad Hengstmeerweg wordt opgeknapt

Fietspad  Hengstmeerweg wordt aangepakt

In oktober voert de gemeente Coevorden een aantal werkzaamheden uit om de veiligheid voor de inwoners te vergroten. Het fietspad langs de Hengstmeerweg en over de Marsdiek bij Erm wordt onder andere opgeknapt en krijgt verlichting. Het fietspad is een belangrijke verbinding voor fietsers tussen Sleen en Emmen. De opknapbeurt gebeurt met oog voor mens en milieu. Zo wordt het oude fietspad gebruikt als fundering voor een nieuwe, dunne laag beton. En de nieuwe (led)verlichting brandt alleen wanneer het nodig is. Duurzaam en diervriendelijk. 


Twee weken gestremd
Het fietspad is twee weken (van 18 tot en met 29 oktober) gestremd. Fietsers worden omgeleid. De boeren die gebruik maken van de oversteekplaatsen op het fietspad moeten nog wat langer geduld hebben, want het beton moet vier weken uitharden voordat trekkers en ander zwaar materieel er weer over heen kunnen. 
Aanpak andere fietspaden
Naast het opknappen van het fietspad aan de Hengstmeerweg is de aanpak van diverse andere fietspaden in voorbereiding. Dit kunnen onderhoudswerkzaamheden zijn of de aanleg van nieuwe fietspaden of -stroken. Wethouder Jeroen Huizing: “We willen een gemeente zijn waar ruimte is voor fietsers. Daarom hebben we samen met inwoners, ondernemers en organisatie een wensenlijst gemaakt. Die is in onze fietsnota verwerkt. We zijn nu begonnen om fietspaden aan te leggen of te verbeteren. De komende jaren willen wij alle fietspaden die op de wensenlijst staan aanpakken.”