Oude naam Dikke Zand is weer terug!

Oude naam Dikke Zand is weer terug!

Er was veel belangstelling van pers en inwoners bij de onthulling van het naambordje Dikke Zand door wethouder Jeroen Huizing.

Het Dikke Zand is de oorspronkelijke naam voor het gedeelte van de Wienbargsteeg dat van Oostereind naar het tunneltje onder de N34 liep. Jan Jonkers, van wie de tuin op die weg uitkomt kwam op het idee om de oude naam weer in ere te herstellen. Hij vertelde hoe het er vroeger uit zag. De Oude betonnen Rijksweg was er nog niet, laat staan de N34.

Het weggetje van (nu weer) Dikke Zand liep om een grote zandheuvel die op het kaartje herkenbaar is aan het pijltje dat aangeeft dat de heuvel 20 meter hoog was, dus ruim twee meter hoger dan de omgeving. Het was een paradijselijk oord met veel vogels in een dichte begroeiing. De jongens van toen bouwden er hutten en met Pasen werden er eieren gegooid van de hoogte die ook wel bekend staat als de Paasbergen. En op Pasen was er natuurlijk het paasvuur. Boeiende informatie van Jan Jonkers, later nog aangevuld door Geert Masselink.

Wethouder Jeroen Huizing moest eerst het oude bordje Wienbargsteeg verwijderen om daarna het nieuwe bordje, verhuld door de vlag van Erm, te onthullen. Fijn dat hij erbij wilde zijn, juist op de dag dat de nieuwe burgemeester ’s avonds geïnstalleerd zou worden.

Het werd een gezellige bijeenkomst. Heel wat Ermemenaren kwamen op de onthulling af en hieven het glas om dit feit te vieren.