Taal an Taofel in Noord-Sleen weer van start

Taal an Taofel in Noord-Sleen weer van start

“Taal an Taofel giet weer deur. Op de zundagen kuj naor schrievers en muzikanten in de streektaal luustern. En in de pauze kriej een lekkere warme maaltied.” Op zondag 24 oktober aanstaande is weer zover in Noord-Sleen.

 

Op drie zondagen in de herfst en winter kan het publiek bij Restaurant en Zalencentrum Wielens naar streektaalschrijvers luisteren. Ook is er muziek en in de pauze een warm buffet. “Streektaalorganisatie Huus van de Taol staat garant voor een fijn begin van de zondag.”

Het publiek kan 24 oktober luisteren naar gedichten van Hennie Stokker-Stadman; zij won hiermee een 1e prijs bij de Marieke schrijfwedstrijd. Schrijver Anne Doornbos vertelt over zijn Drentse thriller “De man die Russisch preut”. De muziek is van Theo Bruinsma. Hij won in 2012 het Drents Liedtiesfestival met het lied: “Laot het los”. Hij zingt en speelt gitaar, soms alleen, soms met zijn zoons.

Reserveren kan via mail: reina.zwiers@planet.nl. Taal an Taofel begint om 11.00 uur en stopt om 14.00 uur. De entree is € 20,00. Daar krijgt u dan koffie/thee en een warme maaltijd voor. Bij de deur heeft u uw ID (rijbewijs, paspoort of ID-kaart) nodig en een bewijs van vaccinatie of de QR-code. Dat mag op papier of op de telefoon.