Nieuwsbrief 11: Verbonden in verhalen

Nieuwsbrief 11: Verbonden in verhalen
Afgelopen weekend was er weer een prachtige mijlpaal in ons culturele jaar. Tijdens de concerten van ‘Jouw leven is een lied waard’ lieten de 16 deelmemers aan het project hun lied voor het eerst horen aan het publiek.
 
Jouw leven is een lied waard
Zestien heel verschillende mensen begonnen in februari aan het project ‘Jouw leven is een lied waard’. De overeenkomst tussen hen allemaal? Ze waren verbonden in verhalen. Want iedereen heeft zijn eigen levensverhaal. In het project gingen alle deelnemers aan de slag om van hun leven een echt lied te maken. Afgelopen weekend was het dan zover: twee concerten in Theater Hofpoort. En vanaf nu zijn de nummers ook te horen via streamingdiensten zoals Spotify!In de afgelopen maanden werkten alle deelnemers aan hun eigen nummer. Er waren een aantal online bijeenkomsten, maar elkaar live zien kon helaas pas later in het traject. Zang- en schrijfcoaches Christel Peters en Martijje Lubbers hielpen ze onderweg met workshops en individuele sessies. Studio Martin Sterken verzorgde de studio-opnames van alle nummers. De ene kandidaat had meer ervaring dan de ander, maar toch was het voor iedereen dit weekend spannend om op het podium te staan met zo’n persoonlijk lied. Bijzondere verhalen werden door middel van muziek gedeeld met het publiek. Twee heel indrukwekkende concerten!Was je er niet bij, maar ben je benieuwd naar de nummers? Ze zijn vanaf nu te vinden op streamingdiensten zoals Spotify!De cd is ook te koop en kost €10,-. Heb je belangstelling? Stuur dan een e-mail naar culturelegemeente@coevorden.nl.
Luister naar het album
 
Kunst in het zicht
Bij de opening van het Culturele jaar haalde wethouder Jeroen Huizing in iedere kern een speciaal kunstwerk op. Ieder doek van 50×50 centimeter was door inwoners omgetoverd tot een kunstwerk dat symbool staat voor de dorpen en wijken. Samen vormen ze een heel groot kunstwerk, dat op de Weeshuisweide werd onthuld. Het grote kunstwerk was opnieuw te zien op het terrein van Woeste Gronden en komt in dit culturele jaar vaker terug. Wel zijn de echte kunstwerken vervangen door een groot doek waarop een foto van het kunstwerk is geprint, omdat het grote kunstwerk steeds buiten zal staan.de originele werken zijn er natuurlijk ook nog! En die hebben voorlopig een plek gekregen in de etalages van het voormalige ING-pand op de hoek van de Friesestraat, tegenover het station. Ben je benieuwd? Loop dan vooral eens langs om ze te bewonderen!
 
Op de agenda
In november staat er onder andere het volgende op het programma:
 
Volg ons op Facebook en Instagram
Volg je ons ook en help je ons groeien?Facebook  – facebook.com/CultureelCoevordenInstagram  – instagram.com/cultureelcoevorden
 
 
Facebook
 
 
Instagram
 
Culturele Gemeente Coevorden 2021-2022
 
 
 

 .