Noord-Sleen: Taal an Taofel op 21 november

Noord-Sleen: Taal an Taofel op 21 november

Op zondag 21 november aanstaande kan het publiek in Noord-Sleen genieten van Drentse literatuur en muziek. Bovendien kan men tussen de middag aanschuiven bij het warm buffet. De Streektaalorganisatie Huus van de Taol staat garant voor een fijn begin van de zondag.

Yvonne Bijl schrijft zowel gedichten als verhalen. Woont in Hoogeveen, geboren in Hollandscheveld. Schreef al in haar jeugd haar belevenissen op. In 2018 is haar eerste gedichtenbundel uitgebracht. Vorig jaar is een verhalenbundel van haar verschenen. Schrijft op een humoristische wijze over het alledaagse leven.

Andries Middelbos is geboren in Tiendeveen, later verhuisd baan Gasselternijveen. Schrijft sinds een paar jaar korte verhalen en liedjes in het Drents. De oorsprong van zijn verhalen ligt in zijn eigen kindertijd op het platteland en beschrijft op een vaak humoristische wijze hoe kinderen op groeien en groot worden. Volgend voorjaar komt er een verhalenbundel uit.

De Fiebeldekwinten treden al vanaf 1990 regelmatig op in Groningen en Drenthe, bracht een paar cd’s uit ondertussen. Ook regelmatig te horen op de regionale zenders. Gezellige muziek in de streektaal.

Reserveren kan via mail: reina.zwiers@planet.nl. Taal an Taofel begint om 11.00 en stopt om 14.00 uur. De entree is € 20,00. Daar krijgt u dan koffie/thee en een warme maaltijd voor. Bij de deur heeft u uw ID (rijbewijs, paspoort of ID-kaart) nodig en een bewijs van vaccinatie of de QR-code. Dat mag op papier of op de telefoon.