Verbouwing van de weg door Horstingerend gaat volgens plan

Verbouwing van de weg door Horstingerend gaat volgens plan

Vanaf 15 november is de provinciale weg N376 door Achterste Erm afgesloten voor alle verkeer. Het werk vordert gestaag. De eerste foto laat de intree van het dorp zien vanaf het viaduct over de N34.

 De tweede foto laat zien hoe er een soortgelijk eiland in de weg wordt aangelegd voor het verkeer vanuit Veenoord.

En bij de kruising naar de rest van Achterste Erm staan de groene auto’s van Enexis, die zorgen voor de aansluiting van de nieuwe lantaarnpalen.


De uitvoerder is tevreden en meldt dat het werk naar plan wordt uitgevoerd. Dat betekent dat vrijdag 10 december de weg weer geopend kan worden voor verkeer. Hopelijk gaat dat op feestelijke wijze gebeuren!

De uitvoerder meldde wel dat niet alle werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. De laatste deklaag kan vanwege de lage temperaturen in december nog niet worden aangebracht. Dat betekent dat het gele vlak, dat voor de T-kruising naar de rest van het dorp wordt aangelegd, en dat de markering in het midden van de rijbaan pas in april zullen worden aangebracht.

De overige werkzaamheden worden wel naar plan nu uitgevoerd. De weg ligt vanuit het viaduct gezien wat naar links, zodat er rechts meer ruimte overblijft voor het fietspad en de toegang tot de fietsoversteekplaats bij de Wienbargsteeg. Tegelijk wordt de weg daardoor wat bochtiger, zodat het alleen maar dorpser wordt. En daar was het om te doen, om de snelheid van het verkeer fors af te remmen en Horstingerend helemaal op te nemen in het dorp Achterste Erm.