Heropening Horstingerend

Heropening Horstingerend

   Na vier weken van aanpassingen aan het Horstingerend (N376 ) is de weg vrijdag 10 december weer open voor alle verkeer. Voor de inwoners van Achterste Erm is het een hele opluchting dat ze nu weer gewoon alle kanten op kunnen zonder dat ze over allerlei achterweggetjes moeten. Een gewassen auto blijft dan ook wat langer schoon. Op donderdag 9 december werd het Hostingerend dan ook feestelijk heropend. Alle inwoners van Achterste Erm waren hiervoor uitgenodigd. De voorzitter van Dorpsbelangen Erm en Achterste Erm hield een korte speech en nodigde alle aanwezigen uit om mee te lopen voor de heropening. Dat gebeurde door het onthullen van het welkombord door Evert en Miriam Wijngaard, Henk en Sonja Kuipers en Rogier Wind. Het welkombord en het bord van Achterste Erm staan nu aan de Horstingerend, de dorpskern is dus nu vergroot. Na de onthulling was het tijd om te proosten met warme chocolademelk en warme glühwein met daarbij nootjes, pepernoten( kan nog zat) en een lekker plakje cake. De aanwezige mensen van de provincie werden bedankt voor de werkzaamheden en natuurlijk Henk en Sonja en Evert en Miriam voor de verzorging van het gezellig samen zijn.

De officiële opening met allerlei officials zal pas in april gehouden worden als de laatste deklaag is aangebracht. Dit kan pas in april in verband met betere weersomstandigheden. Nu het Horstingerend opgenomen is in de bebouwde kom is de snelheid op dit gedeelte van de weg verlaagd van 80 km per uur naar 50 km per uur en komt dit de veiligheid ten goede.