Toneelclub ERM

Toneelclub ERM

 

De Toneelclub Erm zat anderhalf jaar in een dip en zit er nu weer in! Vorig jaar konden we nog het vrolijke stuk “Snert met ’n Hakkie” opvoeren. En met veel succes! Drie avonden uitverkocht! We hadden vorig jaar nog geluk want een week later ging Nederland door corona op slot. Tegen de zomer kwam daar nog het bericht bij dat we niet meer in de Boerderij van Route34 terecht konden omdat deze werd omgebouwd tot een Pizza-bar. Afgelopen winter en voorjaar was een Toneelvoorstelling so-wie-so niet mogelijk door de corona-pandemie. Het gaf ons wel de gelegenheid om te zoeken naar een andere locatie en die hebben we gevonden! De Holten Ploeg heeft achter hun horeca pand een feestschuur gebouwd die er leuk uit ziet maar een iets beperktere aantal stoelen heeft. Het is lekker centraal in het dorp en hier mogen we onze voorstellingen geven. Afgelopen zomer en najaar kwam Nederland weer langzaam uit de corona pandemie. Dat was het moment om de leden van de club weer eens bij elkaar te roepen om te zien wat de mogelijkheden zouden kunnen zijn en konden ze de nieuwe locatie bewonderen. De accommodatie beviel hen zeer en iedereen had weer zin om eens weer op de planken te kunnen staan en er werd alvast een planning gemaakt. De Toneeluitvoeringen plannen we in de eerste twee weekenden van maart en de repetities moeten dan eind november beginnen. En toen sloeg corona weer toe . . . . horeca weer dicht en niet met z’n allen aan één tafel . . . . dus geen repetities! Eerst was er nog gedacht dan beginnen we in december maar helaas corona sloeg nog harder om zich heen en ging heel Nederland weer op slot net als vorig jaar. De insteek is nog steeds dat we komend voorjaar Toneeluitvoeringen kunnen geven. Begin maart is niet meer haalbaar maar misschien begin april? Dan moet corona wel een beetje mee helpen zodat we eind januari, begin februari met repetities kunnen beginnen. Wie weet, we houden moed! Als wij dat allemaal doen komt het allemaal vast en zeker weer goed. Namens de leden van de Toneelclub Erm wens ik u allemaal hele fijne Kerstdagen en een heel Gelukkig Nieuwjaar! Wie weet zien we elkaar begin april . . . .

Hammy Oldengarm