Politieberichten december van Erm en omstr. 

Politieberichten december van Erm en omstr. 

 

De decembermaand was redelijk rustig en ook de jaarwisseling verliep vrij rustig. Wijkagent Bonhof heeft de feiten weer op een rijtje gezet. Op 12 december raakte een bestuurster van een personenauto van de weg op de N376 in Erm. Ze raakte op de kant in een sloot. Een tegenligger was op haar weghelft gekomen. Het bleef bij materiële schade. Op 20 december werd na meldingen van slingerend rijgedrag op de A28, uiteindelijk op de Rijksweg 34 onder Erm, een bestuurder staande gehouden die onder invloed van drugs was. De man is meegenomen naar Emmen voor een nadere afhandeling. In de nacht van 20 op 21 december werd er ingebroken in een schuur in Erm. Er werd tuingereedschap ontvreemd. De politie stelde een onderzoek in. Op 26 december brandde een hooiopslag af aan de Haarstdiek in Sleen. Waarschijnlijk is deze brand aangestoken, omdat er binnen de schuur geen andere mogelijkheden zijn waardoor het vuur zou kunnen ontstaan. Later laaide het vuur weer op, zodat de brandweer nog nacontrole deed. De schuur liet men uitbranden. Op 27 december reed over de Rijksweg 34 een zeer sportieve man met een snelheid van 180 km/uur met uitloop. Helaas voor hem konden we hem aanhouden en voorzien van een proces-verbaal. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Op 1 januari werd bij een verkeerscontrole een bestuurder onder invloed aangetroffen, de man trok de aandacht door zijn bijzonder trage snelheid. Hij bleek positief op andere stoffen. Hij kon ook niet aantonen waar hij vandaag kwam en werd overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. Ook deze maand zijn weer een aantal aangiftes van internet fraude gedaan. De aangevers/slachtoffers werden voor bepaalde bedragen opgelicht . De internet aangifte werd via www.politie.nl gedaan. Ook waren daarbij een aantal aangiften van vernieling en schade aan lichtmasten, waarbij de daders doorreden. Verder waren er  deze maand veel politiebemoeienissen met betrekking tot burenruzies, relatieproblemen/huiselijk geweld,  geluidsoverlast (veel overlast meldingen) of andere overlast en hulpverleningen. Vanwege privacy kunnen deze niet worden genoemd. Tijdens de jaarwisseling zijn een tweetal grote zwarte bloempotten als gevonden opgegeven. Degene die ze mist kan me mailen. Er kwamen ver voor, tijdens en na de jaarwisseling toch wel veel klachten over het afsteken van vuurwerk binnen; meer dan in de andere dorpen. De politie pakte in enkele gevallen het vuurwerk af. Jammer dat dit moet. Volgend jaar moet dit in deze periode anders en strenger worden aangepakt. Bereikbaarheid politie Wijkagent voor het gebied Sleen/Zweeloo (de oude gemeenten Sleen en Zweeloo). U kunt me bereiken via het algemene politienummer 0900-8844 vragen naar de wijkagent Bonhof. (U wordt doorverbonden met mij of men maakt een belbericht voor mij). In noodgevallen altijd 112 bellen (lees dringende zaken). Mijn emailadres is: hans.bonhof@politie.nl Ook ben ik op Instagram te volgen als wijkagent_sleen_zweeloo. U kunt altijd anoniem meldingen doen bij 0800-7000 of mailen naar www.meldmisdaadanoniem.nl De politie Drenthe op internet: www.politie.nl