ZON

ZONTerwijl ik een stukje uit mijn mouw probeer te schudden schijnt het zonnetje verleidelijk naar binnen. Ik ben een paar weken uit de running door een fikse griep. Niet dat die running zoveel voor stelt .

 

Maar lag een paar dagen onder de wol met als enige vriend de televisie. Heb mij natuurlijk ook nog laten testen. Vreselijk dat stokje in je neus. “Kijk naar boven” bleef ze maar herhalen. Daar heb ik over het algemeen niet zoveel moeite mee maar dat stokje in mijn neus, daar raak ik alle controle kwijt. Afijn het duurde maar even. Ze vroeg me ook nog of het mee viel. Medunkt dat was wel af te lezen. Geen Corona. Dus ondergedoken in mijn bed. Die televisie, daar werd ik nog zieker van. Het was namelijk het moment dat de oorlog uitbrak. Hartverscheurend, voor alle partijen. Ik kan daar natuurlijk helemaal over los gaan maar laat het hierbij. Het enige wat ik er even uit wil lichten is toch dat wat u op TV ook heeft gezien. Die journaliste met haar bord anti oorlog. Gewoon daar in beeld gaan staan, wat een lef. Daar hangt op zijn minst 15 jaar gevangenisstraf aan. Zou ik dat doen? Dat is wel iets wat mij bezig kan houden, terwijl het zonnetje schijnt in mijn vredig huis.
Natuurlijk worden we op geroepen om te stemmen, juist nu!! Geen idee wat ze in de gemeenteraad van Coevorden allemaal denken, zeggen maar vooral wat ze wel of niet doen. Dus heb ik me er maar wat in verdiept. Mijn vertrouwen in de politiek is zeer laag. Daar komt nog bij dat ” mijn” partij niet in de gemeente aanwezig is. Al met al genoeg om over na te denken. Democratie is een groot goed.
Het zonnetje schijnt nog steeds. Heb al een vlinder gesignaleerd en een enkele mooie bloem. De natuur gaat zijn gang. De lente breekt aan, alles wat bruin en dor was wordt weer groen en levendig. Pa en ma ooievaar zijn ook weer op honk, de vogels kwetteren er vrolijk op los. Ook ik kom uit mijn winterslaap.  Mijn mouw is uitgeschud, hier moet u het mee doen.
Op een zonnig voorjaar en een zonniger leven voor onze medemens, proost.