Autisme Beleving Circuit in Coevorden

Autisme Beleving Circuit in Coevorden

Dinsdagavond 17 mei organiseert MEE Drenthe, met medewerking van Maatschappelijk Welzijn Coevorden een Autisme Beleving Circuit (ABC).
De bijeenkomst begint om 19.30 uur en is bedoeld voor inwoners van de gemeente Coevorden die mensen met autisme in hun familie of directe omgeving hebben. En voor mensen die als vrijwilliger betrokken zijn bij mensen met autisme. Deelname is gratis.


 

Praktische tips bij iedere ervaring

Het Autisme Beleving Circuit is ontwikkeld door Autisme Centraal in Gent, met als doel de wereld wat meer autisme vriendelijk te maken. Door je in de denk- en gevoelswereld van iemand met autisme te verplaatsen krijg je inzicht in de belevingswereld en begrijp je beter waarom iets wel of niet werkt in de dagelijkse praktijk.

Opdrachten en ervaringen

Tijdens het doen van de opdrachten ervaren deelnemers hoe iemand met autisme op bepaalde situaties zou kunnen reageren en wat iemand daarbij mogelijk kan ervaren. Dit leidt tot begrip, inzichten en praktische handvatten in het omgaan en communiceren met mensen met autisme. Tijdens de nabespreking worden ervaringen van de deelnemers met elkaar gedeeld.

Praktische informatie

Het Autisme Beleving Circuit is dinsdagavond 17 mei
Tijd:19.30 tot 21.30 uur.

Plaats: Van Eijbergenstraat 5 in Coevorden.

De maximale groepsgrootte voor het circuit is 12 personen.
Deelname is gratis
.

Meer informatie en aanmelden

Deelnemen aan het Autisme Beleving Circuit in Coevorden?

Aanmelden kan via het Steunpunt Mantelzorg van Maatschappelijk Welzijn Coevorden
085 27 35 256 of steunpuntmantelzorg@mwcoevorden.nl

Kijk voor meer informatie ook op www.meedrenthe.nl.