Verbonden in verhalen

Verbonden in verhalen
 
Logo
 
In deze nieuwsbrief vertellen we je meer over het cultuurpad, bevrijdinsfestival, kaarten voor het theaterconcert Bommen Berend  en meer! 
 
Cultuurpad Coevorden, meer dan 200 km wandelbeleving in onze gemeente
 

Onlangs is het Cultuurpad Coevorden geopend. Een schitterende lange afstandswandeling bestaande uit 23 routes. De routes nemen je mee naar de bijzondere plekjes in de hele gemeente Coevorden, van de Kiel tot Steenwijksmoer.De wandelingen van het Cultuurpad zijn online beschikbaar. Tevens zijn de routes gebundeld in een prachtig wandelboek, verkrijgbaar bij de TIP kantoren en ToreCo (Arsenaal) in Coevorden voor €9,95. 

 
Pad-in-de-kijker-weekenden
De komende periode worden er diverse pad-in-de-kijker-weekenden georganiseerd. Tijdens zo’n weekend staan een aantal routes van het Cultuurpad Coevorden centraal. In de dorpen worden dan verschillende leuke en gezellige culturele activiteiten georganiseerd. Meer informatie over de data en activiteiten.Klik hier! En natuurlijk in de volgende nieuwsbrief meer hierover.
 
Kadotip!
 
Het nieuwe wandelboek Cultuurpad CoevordenLeuk om te geven aan je wandelvrienden en -vriendinnen!
  • Meer dan 200 kilometer wandelplezier langs de mooiste plekjes in de gemeente Coevorden.
  • Een prachtig wandelboek bestaande uit 23 aaneengesloten routes.
  • Verkrijgbaar bij alle TIP kantoren in de gemeente Coevorden, ToReCo (Arsenaal) en de Readshop in Coevorden
  • Prijs: 9,95 euro
 
Burgemeester Bergsma opent Bevrijdingsfestival Drenthe
 
Burgemeester Bergsma heeft namens de Culturele Gemeente Coevorden op 5 mei het Drents Bevrijdingsfestival in Assen geopend.Optreden Drents Jeugdorkest Tevens was er een wervelend optreden van het Drents Jeugdorkest op het hoofdpodium. Ze speelden  het stuk ‘Bommen Berend’ van componist Jan de Haan. Gastdirigent majoor Tijmen Botma van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ leidde het orkest.Het optreden was een voorproefje van het grote muziektheaterspektakel ‘Bommen Berend’, wat in augustus wordt uitgevoerd door de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’.  Coevorder PleinOp het festivalterrein van het Bevrijdingsfestival in Assen bevond zich ook het Coevorder Plein. Hier vonden tal van culturele activiteiten plaats. Met onder andere het optreden van de deelnemers aan het Levensliedproject en de presentatie van het Diversiteitsplatform Coevorden. Stripmaker des Vaderlands, Herman Roozen, was aanwezig om live te tekenen. Met de deelname van de Culture Gemeente Coevorden werd het Bevrijdingsfestival een echt Drents feest wat we in vrijheid vieren. 
 
Kaarten Bommen Berend theaterconcert nu verkrijgbaar!
 
Op 25 en 26 augustus 2022 vindt het unieke spectaculaire muziektheater Bommen Berend plaats. Een overweldigende muzikale belevenis uitgevoerd door de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ en drie bekende solisten.Het locatietheater vindt plaats op een unieke locatie: het magazijnencomplex van defensie in Coevorden. 
Voor meer info en bestellen van kaarten, klik hier
 
Het nieuwe culturele magazine no.3 is uit!
De derde editie van culturele magazine is uit! Lees in deze editie over kunstenares Rosa Manuel, het verhaal van Bommen Berend, bijzondere munten en penningen en nog veel meer! 
Ga naar het magazine
 
Krasse ouderen uit de gemeente Coevorden vertellen verhalen
 
In de serie KRASSE VERHALEN vertellen tien oudere inwoners van de Gemeente Coevorden over hun jeugd, hun dorp en hun leven. Bijzondere verhalen die gaan over onze cultuur, onze tradities en gewoonten. Een cultuur die ons heeft gevormd en met elkaar verbindt.Een mooie serie, met tien mooie regionale verhalen! Want door het verleden van de regio en haar bewoners te leren kennen, leren we het heden beter te begrijpen om het met elkaar betekenisvol door te geven aan onze toekomstige generaties.
 
Eerste aflevering:JAN WARMOLTS UIT ZWEELOO VERTELT!In de 1e aflevering vertelt Jan Warmolts uit Zweeloo over zijn jeugd, zijn werkzame leven bij de NAM en zijn betrokkenheid bij  de geschiedenis van Zweeloo. Zoals het grafveld van de prinses van Zweeloo en de vele schilders die in het verleden een bezoek aan het dorp hebben gebracht. Waaronder Vincent van Gogh, die het kerkje van Zweeloo heeft geschilderd.
Kijk hier de eerste aflevering van Jan Warmolts
 
Verhalen, gedichten en muziek ‘Rondom de oude Toren’
 

Hesselen Cultureel organiseert op zaterdag 28 mei ‘Rondom de oude Toren’; een evenement met verhalen uit de regio, gedichten én muziek! Zeven inwoners vertellen vanaf 19.00 uur op verschillende locaties rond de kerk hun verhalen; bekende en minder bekende maar stuk voor stuk bijzonder!  

In dit culturele jaar, dat als thema Verbonden in Verhalen heeft, wil het bestuur iets extra’s doen. Voor jong en oud en breed cultureel. Iedereen is daarom van harte welkom, vanaf 19 uur op de Brink van Oosterhesselen. Toegang is gratis.

Lees voor meer info!
 
Volg ons op Facebook en Instagram
Volg je ons ook en help je ons groeien?Facebook  – facebook.com/CultureelCoevordenInstagram  – instagram.com/cultureelcoevorden
 
 
Facebook
 
 
Instagram
 
Culturele Gemeente Coevorden 2021-2022