Oekraïense vlaggen als welkom in Sleen

Zoals u misschien weet komen er Oekraïense vluchtelingen tijdelijk in Sleen wonen. De eersten zijn inmiddels gearriveerd. De Protestantse Kerk van Sleen stelt zolang de Ontmoetingskerk aan de Koepen aan hen ter beschikking. De Protestantse Kerk wil hen een warm welkom geven.

“We willen laten zien dat we solidair zijn met mensen die huis en haard hebben moeten verlaten en dat misschien niet eens meer hebben. Zou het niet een mooi gebaar van welkom en solidariteit zijn wanneer Sleen bij hun aankomst en daarna, blauw-geel kleurt door vlaggen aan woonhuizen, winkels en andere gebouwen?”

U kunt een vlag bijvoorbeeld online bestellen.

Doet u mee?In juli (dus niet op zondag 12 juni zoals eerder vermeld werd) zal in de Dorpskerk een dienst gehouden worden in het teken van Oekraïne met als thema ”Mag ik dan bij jou?” Ook zal er dan gecollecteerd worden voor deze vluchtelingen. (sleenweb)