Oldtimershow op het Dorpsfeest Erm

Oldtimershow op het Dorpsfeest Erm

Gedurende het Dorpsfeest Erm zullen zaterdagmiddag 18 juni diverse oldtimers aanwezig zijn op het terrein aan de Brinken. Deze oldtimers zullen bestaan uit auto’s, motoren en tractoren waarvoor de oldtimerverenigingen uit Westenesch en Barger Oosterveld zijn benaderd. Deze oldtimerverenigingen hebben aangegeven met diverse oldtimers te komen naar Erm.

Inwoners uit Erm en Achterste Erm die in het bezit zijn van een oldtimer wordt eveneens de mogelijkheid geboden deze tentoon te stellen tijdens het Dorpsfeest Erm. Hiervoor komt u met uw oldtimer tussen 12:00 uur en 13:30 uur naar het terrein aan de Brinken. Aanvoer vindt plaats via de parkeerplaats welke benaderbaar is vanaf de Molenweg. Of u volgt de borden “Oldtimers” die u eveneens wijzen naar de ingang van de parkeerplaats. Let wel op dat deze dag De Brinken volledig gestremd zal zijn voor gemotoriseerd verkeer.

Aangekomen op het terrein worden de oldtimers opgevangen en krijgen een plaats toegewezen. Eveneens krijgt elke oldtimer een schildje welke voorop de oldtimer geplaatst kan worden. Op dit schildje kan het merk, type en bouwjaar van de desbetreffende oldtimer geplaatst worden. Vervolgens kunt u uw oldtimer tentoonstellen op de aangewezen locatie. Wel moet er op last van de Gemeente Coevorden onder elke oldtimer een kleed of emmer geplaatst worden om eventuele lekkages op te vangen.

Aansluitend zal er om 14:30 uur een oldtimerrondrit volgen rondom Erm. Het organisatiecomité heeft hiervoor een route uitgestippeld die u voert langs de mooiste plekjes in het buitengebied van Erm en Sleen. De koprijder betreft een organisatielid waarachter de oldtimers die een rondrit willen rijden kunnen aansluiten. Achter de stoet zal een bezemwagen rijden en op cruciale plaatsen wordt de stoet begeleidt door verkeersregelaars.

Rond 15:30 uur zullen de oldtimers terug keren in Erm en rijden door Erm een lokale ronde. Aansluitend zullen de oldtimers opnieuw op het terrein aan De Brinken worden opgesteld tot het eind van de middag.

Deelname aan deze oldtimershow is geheel vrijblijvend, op eigen risico en er zijn geen kosten aan verbonden. Wel is het van belang dat uw oldtimer mocht u deel willen nemen aan de oldtimerrondrit voldoende brandstof heeft in de tank.