In 1979 stond dit in maart in de krant

In 1979 stond dit in maart in de krant
 
 
Ooievaar gezien bij Achterste Erm!
In een weiland in Achterste Erm is gistermorgen een ooievaar gezien. De vogel stond op korte afstand van rijksweg 34 in een drassig weiland. Volgens de rijkspolitie van Sleen, waar Achterste Erm onder valt, is het beslist geen ooievaar die in deze streek overwintert, want voor zover bekend gebeurt dat niet. Het is ook geen exemplaar die uit het Noorder Dierenpark is ontsnapt, want volgens directrice mevrouw A.Rensen-Oosting, heeft deze dierentuin vorig jaar beide ooievaars overgedaan aan Burgers Dierenpark. Bij de vogelbescherming in Zeist houdt men het niet voor onmogelijk dat de ooievaar afkomstig is uit het ooievaarsdorp Groot-Ammers bij Liesveld. Daar houdt men ook in de winter de vogels. De al wat oudere ooievaars kunnen vrij rondvliegen. Of de vogel daar inderdaad vandaan komt, was niet na te gaan, omdat men niet kon zien of het dier ringen om de poten droeg.