1.000 duiven in Dorpskerk Sleen .

1.000 duiven in Dorpskerk Sleen .

Zondag 18 september is het Vredeszondag. De Dorpskerk in Sleen heeft een heel bijzondere, prachtige, aankleding gekregen met 1.000 vredesduiven die in de kerk hangen. Alleen dat is al reden de kerk te bezoeken!

 

De kerkdienst de 18e september in de Dorpskerk in Sleen (aanvang 10.00 uur) wordt een bijzondere dienst en heeft als thema: Mag ik dan bij jou (naar: Claudia de Breij).Vrede lijkt vanzelfsprekend. Niets is minder waar. Het vraagt blijvende aandacht. Zeker in een tijd van verharding in de samenleving en non-stop geweld elders. Maar het kan anders. Sterker nog, dat gebeurt al!

Grote veranderingen beginnen vaak klein. Ook in Sleen. Passend bij de huidige situatie is dat de Ontmoetingskerk in samenspraak met de Gemeente Coevorden ter beschikking staat voor (nood)huisvesting, voor onderdak voor inwoners uit Oekraïne.
In ‘Mag ik dan bij jou’ wordt de verbinding gelegd naar de noodgedwongen vluchtelingen uit de Oekraïne. Alle onderdelen van de dienst zijn op elkaar afgestemd. In een collecte wordt geld ingezameld voor (nood)hulp in Oekraïne.

De nood in Oekraïne is nog steeds heel erg groot. Sommige inwoners uit Oekraïne worden in andere landen opgevangen, dichtbij Oekraïne, of zoals in Sleen – Nederland een heel stuk verder weg. Het is goed dat we bijdragen aan opvang in de Ontmoetingskerk. Tegelijkertijd is voor de opvang in de regio Oekraïne heel veel nodig. Het gevaar dreigt dat ‘de wereld’ onverschillig raakt, dat wij, dat het stil wordt rond Oekraïne. Er is immers zoveel andere nood, zoals in Pakistan, t.g.v. water, in Afrika t.g.v. droogte. Daarnaast worden heel veel mensen in Nederland ook economisch geraakt door alles wat er mondiaal gebeurt. Op deze Vredeszondag is de collecte en zijn de giften voor: Noodhulp in Oekraïne. In een vlog van Pepijn Trapman van Kerk in Actie komt de noodzaak van hulp door kerk-in-actie op een subtiele en indringende wijze tot uitdrukking. Bekijk de vlog eens: https://youtu.be/5R9dRuCfQIw?t=5
Draag bij aan de collecte of maak uw gift over aan Kerk in Actie: NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie; Noodhulp Oekraïne.
Na de kerkdienst is er in Ons Centrum (naast de Dorpskerk) koffie met Koekraïne (speciaal voor ons gebakken door iemand uit Oekraïne). U bent van harte welkom en een bezoek aan de Dorpskerk is absoluut de moeite waard!