Lees het in deze nieuwsbrief en volgs ons op:Facebook  – facebook.com/CultureelCoevorden
Instagram  – instagram.com/cultureelcoevordenwww.coevorden.nl
 
Bommen Berend, een grandioos spektakel!
Dank aan iedereen die het mogelijk heeft gemaakt om het tot een succes te brengen!
Donderdag 25 augustus tot en met zondag 28 augustus stonden volledig in het teken van 350 jaar Coevordens Ontzet. In de stad en het Van Heutszpark werden de garnizoensdagen gehouden met reenactments en de Slag om Coevorden.UItverkochte zalen!Op donderdag en vrijdag werd drie keer het muziektheater Bommen Berend opgevoerd in een hal op het magazijnencomplex van Defensie. Het was een enorm succes en prachtig spektakel met twee keer een uitverkochte zaal met 800 mensen.Dank aan iedereen die het mogelijk heeft gemaakt.We kijken er met veel trots op terug. De geweldige samenwerking met Defensie en de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ heeft zeker bijgedragen aan het succes. We zijn het orkest, de cast, het creatieve team, de crew, de medewerkers van het magazijnencomplex en zeker ook de vrijwilligers heel veel dank verschuldigd. 
Overweldigende belangstelling!
 
Onder enorme belangstelling vond donderdagavond de première plaats van het muziektheater Bommen Berend. In een uitverkochte hal op het magazijnencomplex van het Ministerie van Defensie in Coevorden werden de bezoekers meegenomen in een spetterend spektakel. Een bijzonder theaterconcert uitgevoerd door de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ en een aantal bekende solisten. Lees meer en bekijk de foto’s!
 
Speciale herdenkingspenning voor Coevorden, als herinnering aan het Gronings en Coevordens ontzet in 1672
 
Herdenkingspenning 1672Coevorden vierde vrijdag 26 augustus  350 jaar ontzet van Coevorden met een speciale herdenkingspenning. Een gedenkwaardig moment met de herslag van de munt door generaal-majoor Rob Jeulink, Plaatsvervangend Commandant Landstrijdkrachten en burgemeester Renze Bergsma bij het Kasteel in Coevorden. Zilveren Dukaat ‘Kasteel Coevorden’Naast de herdenkingspenning is ook de Zilveren Dukaat ‘Kasteel Coevorden’ gelanceerd door de Koninklijke Nederlandse Munt. Deze werd uitgereikt door muntmeester Bert van Ravenswaaij aan de eigenaren van het Kasteel Coevorden, de heren Jan en Ben Woldring. Lees meer en bekijk de foto’s!
Heeft u interesse in de speciale set ‘350 jaar Gronings en Coevordens ontzet’? Bestel hier!
Heeft u interesse in de Zilveren Dukaat ‘Kasteel Coevorden’ 2022? Bestel hier!
 
Tocht van Bommen Berend, een hele prestatie!
 
Zaterdag 27 augustus heeft Jeroen Huizing samen met de burgemeester Koen Schuiling op de Grote Markt in Groningen de deelnemers aan de Tocht van Bommen Berend verwelkomd.Een mooie prestatie van de wandelaars. Ze hebben de historische route gewandeld (van Coevorden naar Groningen) die generaal van Rabenhaupt en Mijndert van der Thijnen hebben afgelegd in 1672 in omgekeerde vorm (van Groningen naar Coevorden).De wandelaars van de 70 km afstand vertrokken ’s nachts om 1.00 uur en de rest tegen 9.00 uur. Alle lopers vertrokken vanuit de Grote Kerk in Coevorden, een historische plek wat het jaar 1672 betreft. De feestelijke aankomst was zondagmiddag om 15.30 uur bij het beeld van de buste van Rabenhaubt op het Waagplein in Groningen. Met de Tocht om de Noord hebben Coevorden en Groningen samen hun onderlinge verbinding kunnen laten zien als onderdeel van de vieringen van het 350 jarig ontzet!  
 
Cultuurpad-in-de-kijker weekend
Wandelen en cultuur beleven!
 
3 en 4 september Gees Oosterhesselen BenneveldIn dit weekend kan je tijdens een wandeling van een deel van het Cultuurpad (12,5 km) een bezoek brengen aan Oosterhesselen. In het dorp is er veel te doen op cultureel gebied. De route eindigt in Benneveld. Hier wacht wandelaars aan het eind van de wandeling een verrassende ontvangst.Lees meer! 
 
10 en 11 september Zweeloo Aalden BenneveldIn dit weekend kan je tijdens een wandeling een bezoek brengen aan de dorpen waar diverse culturele activiteiten te beleven zijn. De activiteiten zijn voor jong en oud en vinden plaats van 10.00 tot 17.00 uur.Lees meer!  
Wandelroutes
 
10 september ‘Concert bij de brug’ in Zwinderen
 

Op 10 september is er een optreden van fanfareorkest Excelsior uit Oosterhesselen op het water van de Verlengde Hoogeveense Vaart.

De supportact is de liveband The Pact en er is een optreden van Alides Hidding (bekend van The Time Bandits). Het thema van het concert is filmmuziek.Wethouder Bea Meppelink opent het concert.

Aanvang: 20.00 uur

Bij slecht weer wordt de uitvoering verplaatst naar zondag 11 september.

Het doel van dit evenement is het verbinden van de inwoners van Zwinderen en de wijde regio. Dit thema haakt aan bij het thema ‘Verbonden in verhalen’ van Coevorden Culturele Gemeente.

 
Muzikale theater ‘Het verzet van Coevorden’ op zoek naar acteurs, jong en oud!
In december zal in de Hervormde Kerk in Coevorden de muzikale theatervoorstelling “Het Ontzet van Coevorden” plaatsvinden. Een prachtig epos over de belegering van de vestingstad door Bisschop Bernhard von Galen, en de list waarmee koster en schoolmeester Mijndert van der Thijnen uiteindelijk Coevorden wist te bevrijden.
En voor die voorstelling zijn we op zoek naar acteurs, zowel volwassene als kinderen. Elke leeftijd is welkom! Enige acteerervaring is wel gewenst, en omdat muziek een belangrijke rol speelt, is ook zang wel een pré. Op zondag 11 september en op zaterdag 17 september vinden in Coevorden audities plaats.Wil je meer weten of wil jij je opgeven voor deze audities… stuur dan een mail aan meedoen@coevordenmusical.nl
 
Heb jij als maker een idee voor een nieuw cultureel project?
De provincie Drenthe wil het culturele klimaat in Drenthe een nieuwe impuls geven na de coronacrisis. Dat willen we doen door makers van nieuwe culturele projecten in Drenthe te ondersteunen. Hierbij gaat het zowel om professionele- als amateurkunst met inbegrip van community art.
Meer info
 
Volg ons op Facebook en Instagram
Volg je ons ook en help je ons groeien?Facebook  – facebook.com/CultureelCoevordenInstagram  – instagram.com/cultureelcoevorden
 
 
Facebook
 
 
Instagram
 
Culturele Gemeente Coevorden 2021-2022